Driedaagse cursus inspanningsfysiologie

Home/Cursussen/Cursussen/Driedaagse cursus inspanningsfysiologie

Driedaagse cursus inspanningsfysiologie

495,04

Beschikbaar via nabestelling

Docent: Dr. Carolien Munsters

Locatie: Stal Belvedère te Hoeven

Kosten: € 495,04 excl. BTW

Beschikbaar via nabestelling

Categorie:

Beschrijving

Driedaagse cursus inspanningsfysiologie

Deze cursus behandelt de diverse fysiologisische aspecten van training en belasting bij paarden. Zo krijg je meer te weten over de hartslag van een paard, maar ook hoe je een trainingsprikkel toedient zodat een paard daadwerkelijk fitter of sterker wordt door training.

In de praktijk blijken paarden nogal eens te licht te trainen, waardoor ze niet verbeteren, of zo nu en dan te zwaar belast worden (piekbelasting). Die combinatie kan blessures in de hand werken. Ook zaken als overtraining, thermoregulatie, zoutverlies, kracht versus duurvermogen en ruiterfitheid komen aan bod.

Dr. Carolien Munsters verzorgt deze cursus. Carolien begeleidt al vele jaren eventing-, dressuur-, en springcombinaties. Ze doet regelmatig onderzoek en onder haar supervisie wisten vele paardensporters de fitheid van hun paarden te verbeteren en het  aantal blessures enorm te reduceren.

Een combinatie van praktisch bruikbare theoretische kennis en praktische demo’s geven de deelnemers veel mogelijkheden om thuis of met klanten mee aan de slag te gaan. Een buitengewoon leerzame en bruikbare cursus, die eigenlijk door geen enkele serieuze paardenprofessional of liefhebber gemist mag worden!

 

Go to Top