Driedaagse cursus orthopedie

Home/Cursussen/Cursussen/Driedaagse cursus orthopedie

Driedaagse cursus orthopedie

599,17

Docent: ISELP certified vet/ dierenarts met specialisatie orthopedie

Locatie: Stal Belvedère te Hoeven

Kosten: € 599,17 excl. BTW en € 725 inclusief BTW

Categorie:

Beschrijving

Driedaagse cursus orthopedie bij paarden

Kreupelheden, gewrichtsproblemen, peesblessures, kissing spines, halsartrose en meer. Helaas komt dit soort problemen veel voor. Kennis over anatomie, pathologie, oorzaken, diagnostische mogelijkheden en behandeling is voor iedere therapeut van groot belang. In het voorjaar van 2019 vond de eerste driedaagse cursus orthopedie o.l.v. gerenomeerd orthopedisch specialist Frans van Toor plaats.

Hij deelde zijn enorme kennis en ervaring met de deelnemers in de vorm van uitleg over de diverse aandoeningen,beeldmateriaal, een praktijkcasus maar ook de dissectie van een achterbeen en -voorbeen. De vele video’s inclusief bijbehorende diagnose gaven de deelnemers de mogelijkheid zelf de opgedane kennis te oefenen. Tijdens deze drie dagen passeert alles wat relevant is op dit gebied de revue. Van botcystes tot kissing spines, van ataxie tot peesblessures en van SIG problematiek tot IRAP, scintigrafie en meer.

Deze cursus is niet voor niets zeer geliefd. Zelden spreekt zo’n specialist voor een ander publiek dan collega-dierenartsen. Therapeuten weten deze cursus dan ook zeer te waarderen. Kortom een cursus die niet mag ontbreken op het lijstje van iedere gepassioneerde therapeut.

Go to Top