Themadag anatomie paard en snijzaalpracticum

Home/Cursussen/Cursussen/Themadag anatomie paard en snijzaalpracticum

Themadag anatomie paard en snijzaalpracticum

Docent: Dr. Claudia Wolschrijn

Datum: 2021

Locatie: faculteit diergeneeskunde Utrecht

Categorie:

Beschrijving

Themadag: Anatomie in de snijzaal van de faculteit diergeneeskunde.

Tijdens deze dag worden deelnemers ondergedompeld in de wondere wereld van de anatomie van het paard. Of je nu voor het eerst de anatomie van een paard gaat bekijken of dat je al zeer veel kennis hebt op dit gebied: de 3d beleving van de snijzaal levert je keer op keer nieuwe kennis en inzichten op. Door de persoonlijke aandacht krijgt ieder op zijn eigen niveau begeleiding en is het iedere keer weer een leerzame dag.

In de ochtend verdiep je je  onder begeleiding in het Studielandschap van de faculteit aan de hand van diverse opdrachten in (onder andere) de anatomie van het skelet. Er zijn echter ook prachtige preparaten van het hoofd, het ruggenmerg, organen, embryo’s en meer. In de middag mag je onder leiding van hoofddocent anatomie Dr. Claudia Wolschrijn en 3 ervaren dierfysiotherapeuten de droge en natte preparaten in de snijzaal bekijken, oppakken en bestuderen.

Zo wordt duidelijk hoe de diverse spierlagen over elkaar lopen, waar de zenuwen lopen, hoe de wervelkolom eruit ziet vanuit verschillende hoeken en in een dwarsdoorsnede. Speciale verzoeken voor een bepaald gebied of structuur kunnen vooraf doorgegeven worden. Een boeiende dag die de complexe en boeiende anatomie nog beter in 3D op je netvlies zet, waardoor je nog beter begrijpt hoe het lichaam werkt.

Een boeiende dag voor iedere serieuze therapeut, sportmasseur, ruiter, trainer of jurylid.

Go to Top