Cursussen en opleidingen van Bartels Horse & Health Instituut

Vergroot je kennis door een cursus of opleiding op het gebied van paard en gezondheid

opleiding tot sportmasseur

JAAROPLEIDING TOT SPORTMASSEUR

Kennis van anatomie, bewegingsleer, trainingsprincipes, maar ook van herstelprocessen, palpatie en massagetechnieken maken van u een zeer deskundige sportmasseur. De kennis uit deze jaaropleiding is echter ook zeer bruikbaar voor ruiters en trainers.

OPLEIDING

CURSUSSEN

Bij onze cursussen leer je in 3 of 4 dagen meer over een bepaald onderwerp. De cursussen worden gegeven door experts op hun gebied.

inspanningsfysiologie bij paarden

Driedaagse cursus inspanningsfysiologie

Leer hoe een paardenlichaam reageert op o.a. inspanning en warmte en hoe je die kennis kunt toepassen bij het optimaliseren van training en management.

LEES MEER
voeding voor paarden

Vierdaagse cursus voeding

Alles wat je moet weten over de voeding van paarden leer je in deze cursus van Dr. Anneke Hallebeek. Inclusief het spijsverteringsstelsel, voedingsmiddelen, Body Condition Score, voermanagement én rantsoenberekeningen.

LEES MEER

Themadagen

Bij een themadag gaan wij in op een bepaald onderwerp. Samen met een expert nemen wij je een dag lang mee en krijg je unieke inzichten die je direct in de praktijk kan brengen.

anatomie paard

Anatomie in de snijzaal

Word ondergedompeld in de wondere wereld van de anatomie en biomechanica van het paard en word een betere ruiter, trainer of therapeut.

Lees meer
Bartels Horse and Health Institute

Spierpathologie

Voor mensen met goede basiskennis die meer willen weten over spieren en dan met name spierproblemen. Denk aan de invloed van training, maar ook aan atypische myopathie, tying up en meer.

Lees meer
Zadels voor paarden

Zadels

Leer hoe een zadel is opgebouwd en wat de invloed is van diverse bomen, vullingen, singels en meer op ruiter en paard.

Lees meer
belasting van het jonge paard

Jonge paarden trainen

Wil je weten wat beweging en belasting doen met een veulen of jong paard? Bij deze cursus krijg je inzicht in de voor- en nadelen van belasting op korte en lange termijn.

Lees meer
Huidaandoeningen bij het paard

Huidaandoeningen

Huidaandoeningen komen regelmatig voor en bezorgen paarden soms ook aardig wat ongemak. Een cursusdag over huidproblemen bij paarden.

Lees meer
EHBO paard

Paard, gezondheid en EHBO

Iedereen die paarden houdt weet: er is nogal een keer iets aan de hand… Een wond, een ijzer af, een beschadiging op een oog, een dik been en meer.

Lees meer

BBB-clinic: anatomisch trainen

Deze clinic kan een echte eyeopener zijn. Trainen op basis van anatomie en biomechanica staat centraal. Doordat de spieren en botten van een paard op het paard getekend zijn, wordt de werking van het bewegingsapparaat direct zichtbaar.

Lees meer
BBB-clinic, Skelet paard, biomechanica paard, Gisella Bartels, Karen Nijvelt

Al ruim 10 jaar verzorgt Bartels Horse en Health Instituut interessante
en bruikbare cursussen en opleidingen.

Paardenwelzijn en prestaties zijn twee factoren die voor veel paardeneigenaren en ruiters belangrijk zijn. Met liefde, aandacht en ervaring kom je een heel eind. Maar om het écht goed te doen is er meer nodig. Kennis.
Paardeneigenaren, ruiters en trainers zijn zich er dan ook steeds meer van bewust dat kennis van grote toegevoegde waarde is. Denk hierbij onder andere aan kennis van anatomie, trainingsleer, gedrag, bewegingsleer of voeding. Een goede clinic, cursus of opleiding met paarden kan een hele zinvolle aanvulling zijn op de kennis en ervaring die je al hebt. Wij slaan daarbij graag de brug tussen wetenschap en praktijk. De beste specialisten op hun vakgebied gebruiken wetenschappelijke inzichten, hun kennis en ervaringen om de deelnemers bruikbare kennis en praktische handvatten mee te geven.

Mocht de cursus niet op voorraad zijn, dan zit de cursus waarschijnlijk vol en zijn we bezig een nieuwe datum te plannen. Zodra we deze hebben gepland, wordt de inschrijving weer geopend. Wil jij hiervan als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan hieronder aan voor de wachtlijst.

Wachtlijst