Dadja Schoenmakers, sportmasseur voor paarden, praktijktrainer bij Bartels Horse & Health Instituut, opleiding tot sportmasseur voor paardenDadja Schoenmakers

Dadja Schoenmakers is een van de praktijktrainers van Bartels Horse & Health Instituut en eigenaar van PA-S Paarden- & hondenmassage.
Al haar hele leven zijn dieren haar passie. Met name de gezondheid van een dier heeft haar sterke interesse.
Inmiddels heeft Dadja jarenlang ervaring in de verzorging van diverse dieren. Paarden hebben altijd een belangrijke rol gespeeld. Met het Havo-diploma en het diploma Manager Dierverzorging op zak, wilde Dadja zich nog meer gaan toeleggen op de gezondheid van paarden. Hiertoe volgde ze de opleiding tot sportmasseur voor paarden bij Gisella Bartels. Na een succesvol verlopen opleiding wist zij deze met goed gevolg af te sluiten.  Inmiddels is zij gediplomeerd sportmasseur voor paarden.

Daarnaast rondde zij de opleiding tot hondenmasseur succesvol af. Tevens staan de cursussen medical taping voor zowel hond als paard op Dadja’s C.V. Taping is een zeer mooie aanvulling op een massage. Dit alles zorgt ervoor dat Dadja op diverse manieren kan bijdragen aan het welzijn en het functioneren van dieren.

Dadja Schoenmakers blijft zich verder ontwikkelen als professioneel dienstverlener, zo volgde zij onder andere een cursus acupressuur bij het paard en diverse lezingen en nascholingen.  Onder andere de onderwerpen revalidatie, snijzaalpracticum, rugproblemen en hoefbeslag kwamen aan bod tijdens de gevolgde themadagen.

Dankzij haar kennis, ervaring én gedrevenheid behaalt Dadja positieve resultaten bij haar cliënten. En dat is dan ook de grote drijfveer: ‘Het geeft super veel voldoening als ik paard, hond en eigenaar kan helpen om samen nog beter te presteren!’
Datzelfde doet Dadja met veel plezier en inzet voor de cursisten van Bartels Horse & Health Instituut. Ze helpt ze tijdens de cursusdagen en werkveldstages om zich zo goed mogelijk te  ontwikkelen als professioneel sportmasseur voor paarden.
Ook haar  eigen paard Pero is bij Dadja in goede handen. Middels doordachte training en begeleiding helpt ze deze Spaanse schimmel om zijn lichaam zo goed mogelijk te gebruiken.