Laurens Gräper, Diesel N, Stoeterij de Verloren Hoek, Fysiotherapie bij paardenLaurens Gräper

Laurens Gräper was al jong bij paarden in de buurt te vinden. Hij startte op een manege en wist op eigen kracht zich te ontwikkelen tot een echte professional . Laurens heeft altijd de ambitie gehad steeds beter te worden in het trainen en managen van paarden en daarmee succesvol te zijn.
In zijn tienerjaren werkte hij onder andere meerdere zomers bij stal Hendrix en Eugene Reesink om waardevolle ervaring op te doen. Later was hij werkzaam bij de Grienthoeve van Rinus Blom en bij Van Olst Horses.
Op zijn 16e kocht hij van een lening zijn eerste eigen paard. Hij maakte dit paard zadelmak en leidde haar heel netjes op voor de springsport, waarna ze verkocht werd en een succesvolle internationale carierre had.
Hiervan heeft Laurens zijn specialiteit gemaakt: het vinden en daarna geleidelijk en doordacht opleiden van een springpaard met het oog op de internationale springsport. Bij zowel training als management wordt zo min mogelijk aan het toeval over gelaten. De lange termijn planning staat altijd voorop, dressuurmatig werk speelt een grote rol en het welzijn staat hoog in het vaandel.
Zo leidde hij Tomahawk (Corland) op tot en met internationaal twee sterrren Grand Prix, waarna hij werd verkocht aan een Young rider. Ook Voorman, Penny, Cokira en recent Diesel zijn voorbeelden van door Laurens opgeleide paarden met een internationale carierre. Laatstgenoemde, Diesel (AES goedgekeurde hengst v. Untouchable), is vorig jaar voor de helft aangekocht door Jeroen Dubbeldam die hem ziet als de opvolger van zijn huidige toppaard. Inmiddels loopt Diesel onder Jeroen’s vriendin Annelies Vorsselmans op internationaal 1.60m niveau.
Laurens  Gräper werkte 11 jaar lang bij de Rabobank op de afdeling Food & Agri. Eerst als accountmanager voor met name agrarische bedrijven en later als manager van het Food & Agri team. Inmiddels is hij werkzaam bij Overwater Rentmeesters, waar hij het rentmeesterschap combineert met management van het kantoor. Daarnaast heeft hij samen met partner Gisella Bartels Stoeterij de Verloren Hoek, waar fokkerij en de opleiding van talentvolle sportpaarden centraal staan.