Loet Koreman Fotografe, Fotografie, mode, architectuur, paard

Loet Koreman

Loet Koreman is fotografe. Ze studeerde af aan de kunstacademie St Joost op een project waarbij ze het circus weer terug liet komen in de samenleving . Voor die serie werd ze genomineerd voor de St. Joostpenning.
Loet Koreman specialiseerde zich met name in mode in combinatie met architectuur, maar is daarnaast breed geïnteresseerd. Ze is als zelfstandige werkzaam binnen haar bedrijf FOTOLOET. Loet Koreman is technisch heel sterk, maar kan daarnaast heel goed conceptueel denken. Zo kan ze hele sterke beelden creëren, die zowel geschikt zijn voor expositie als voor commerciële doeleinden. Binnen haar bedrijf werkt ze  voor diverse opdrachtgevers. Ze maakt portretten, maar ook beelden voor advertenties voor commerciële producten of  voor evenementen. Daarnaast produceert ze geregeld vrij werk.
Loet werkt regelmatig op locatie. Daarvoor is ze constant op zoek naar zeer bijzondere, niet alledaagse locaties. Daarnaast werkt ze thuis in haar eigen studio. Ze beschikt over zeer goede apparatuur en besteedt veel aandacht aan zowel de voorbereiding als de nabewerking van een shoot.
Kortom een fotografe die gelooft in kwaliteit en een totaal pakket, net zoals we dat bij Bartels Horse & Health Instituut doen op het gebied van paarden.

Voor Bartels Horse & Health Instituut verzorgt Loet Koreman de foto’s voor de site en is ze geregeld mee op evenementen om daar te fotograferen. Ook is ze altijd bereid te assisteren met schilderwerk of overige zaken. Hoewel paarden professioneel gezien niet haar core business zijn is Loet ook hier weer in staat zeer mooie beelden te creëren. Wij zijn dan ook dankbaar dat ze voor deze website een groot deel van de foto’s heeft willen maken.

Zelf heeft Loet Koreman een Uptown x Olivi merrie die ze na een zeer slechte prognose op jonge leeftijd in samenwerking met Bartels Horse & Health Instituut met geduld en verstand wist te transformeren in een goed functionerend paard. Ze heeft haar tot en met M niveau uitgebracht. Inmiddels is dit paard verder opgeleid maar wordt ze met name thuis verder getraind.