Mirjam Remers, instructrice, klant bij Bartels Horse & Health Instituut Gisella Bartels

Mirjam Remers

Mirjam Remers traint al jarenlang bij Bartels Horse & Health Instituut. Daarnaast laat ze haar paarden geregeld ‘finetunen’, dat wil zeggen nakijken en behandelen met fysiotherapie en chiropraxie voor paarden om problemen in een vroeg stadium op te sporen en verhelpen. In Zuid- Beijerland heeft ze een eigen stal. Naast een fijn, nieuw stallengebouw, beschikt ze over weilanden, een longeercirkel met goede bodem en een 25 x 64m buitenbaan met goede bodem. Mirjam Remers traint haar eigen paarden, maar ook paarden van eigenaren. Daarnaast begeleidt ze een aantal combinaties als instructrice.

Eerder leidde ze voor een fokker meerdere paarden op tot en met de klasse Z-dressuur. Mirjam heeft welzijn hoog in het vaandel staan. Zo komen alle paarden dagelijks in de wei, zorgt ze voor een goed voermanagement, laat ze haar paarden geregeld fysiek nakijken en wordt er ook gedacht aan de pasvorm van het zadel, het beslag en alle andere zaken die relevant zijn. Een eerlijke en verantwoorde training is daarbij uiteraard ook van groot belang.
Momenteel heeft Mirjam Remers een aantal jongere paarden, die ze in alle rust opleidt. Ook heeft ze een aantal oudere paarden op stal. Ze doet er ook alles aan om deze dieren een goede oude dag te geven.
Naast haar activiteiten met paarden is Mirjam werkzaam bij de firma Trouw, het bedrijf van haar vriend.
Mirjam is reeds vele jaren met name betrokken bij de clinics die Bartels Horse& Health Instituut verzorgt. Ze is inmiddels zeer bedreven in het beschilderen van een paard en zorgt ervoor dat het het paard en de mensen daaromheen aan niks ontbreekt.