Monique Bleijenbergh, massage voor paarden, taping voor paarden, Bartels Horse & Health Instituut

Monique Bleijenbergh

Monique Bleijenbergh heeft jarenlange ervaring met paarden en heeft zich de afgelopen decennia verdiept in vele aspecten rondom training en welzijn van het paard. Zo volgde ze een opleiding rechtrichten, maar verdiepte zich ook in het Skala der Ausbildung. Monique gelooft niet in één systeem, maar in de combinatie van kennis en ervaring uit verschillende stromingen om zo paard en ruiter te helpen het beste uit zichzelf te halen. Middels haar bedrijf BasisRijkunst zet Monique Bleijenbergh zich, naast haar werk in de juridische sector, in om paarden en ruiters om een prettige en verantwoorde manier de paardensport te beoefenen.

Sportmassage voor paarden

Bij Bartels&Bascule volgde ze de opleiding tot sportmasseur die ze in 2014 met goed gevolg afrondde. Daarna heeft Monique Bleijenbergh bij deze opleiding ruim twee jaar als praktijktrainer geassisteerd, waarna ze haar carierre als praktijktrainster voortzette bij de nieuwe opleiding tot sportmasseur van Bartels Horse & Health Instituut.
Daarnaast heeft zij aanvullende cursussen gevolgd zoals de Jim Masterson Methode, Medical Taping, Acupressuur, een driedaagse dissectie van een paard onder leiding van Sharon May-Davis en diverse nascholingen. Hieronder een snijzaalpracticum anatomie bij de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en een dag over revalidatie. Deze kennis gebruikt ze wekelijks in de praktijk in haar lessen en massages waarbij een compleet pakket kan worden aangeboden om ruiter en paard te begeleiden in de training of op de weg naar herstel na een blessure.

Monique Bleijenbergh vindt het een uitdaging om het optimale uit paard en ruiter te halen en richt zich juist op het leggen van een fijne basis. Een basis van vertrouwen en goed lichaamsgebruik. De combinatie van check ups van een paard, regelmatige massages, medical taping en de andere kennis en vaardigheden waar Monique over beschikt maakt dat zij vele combinaties heel goed kan helpen om het beste uit zichzelf te halen.

Meer informatie is te vinden op BasisRijkunst.nl