Nicole Zomer, dierenfysiotherapeut voor paarden, Bartels Horse & Health InstituutNicole Zomer

Nicole Zomer is humaan fysiotherapeut en dierenfysiotherapeut. Als amazone maakte ze vooral kilometers op de rug van haar voltige paarden waarmee ze internationale successen boekte. Na de studies humane fysiotherapie en dierfysiotherapie ging ze in beide vakgebieden aan de slag.

Naast de fysiotherapeutische technieken die in die opleidingen aan bod komen maakt Nicole ook gebruik van dry needling en medical taping. Nicole combineert de behandeling van mensen, paarden en honden. Dit heeft als voordeel dat ze de ontwikkelingen binnen deze verschillende specialisaties allemaal kan volgen. Indien gewenst kan ze ook de houding en het lichaam van de ruiter aan een kritisch blik onderwerpen.
Nicole heeft, zoals boven beschreven, zelf vele jaren op internationaal niveau gepresteerd als voltigeur. Ze heeft op deze manier topsport aan den lijve ondervonden. Deze ervaring neemt ze mee in de behandeling van paarden en ruiters.
Voor het onderzoek en de behandeling van paarden is Nicole Zomer verbonden aan Bartels Horse & Health Instituut. Mensen en honden behandelt ze respectievelijk in een humane praktijk en een praktijk voor fysiotherapie voor honden.
Bij de behandeling van paarden doet ze dat zoals we dat binnen Bartels Horse & Health Instituut graag doen. Na een uitgebreid onderzoek worden meerdere aandachtspunten aangepakt. Denk hierbij aan de behandeling van bijvoorbeeld hals en SI-gewricht, maar ook aan het optimaliseren van de training, het management en bijvoorbeeld het beslag of de ligging van het zadel. Deze totaalaanpak waarbinnen fysiotherapie een grote rol speelt leidt tot goede en veelal blijvende resultaten. Waar nodig vindt onderling overleg plaats met Gisella Bartels. De verbintenis van Nicole aan Bartels Horse & Health Instituut zorgt ervoor dat ook in vakanties de zorg gewaarborgd is. Al met al is deze samenwerking een verrijking voor Bartels Horse & Health Instituut.

Nicole woont in Bergen op Zoom en behandelt veelal op locatie. Stuur ons gerust een mail voor haar beschikbaarheid en tarieven voor consulten op uw locatie.